Külföld

2015.10.08. 09:23

Pokoli tűz az A1-es autópályán: órákon át oltották a korlátnak csapódó kamiont (videóval)

A sávelválasztó korlátnak vágódott és kigyulladt egy kamion az ausztriai A1-es sztrádán St. Valentin és Haag között. A sofőr ki tudott menekülni a fülkéből, azonban a hatalmas tűzben a jármű kiégett, az autópályát órákig lezárták.

Török Tibor

Az ORF beszámolója szerint a Bécsbe tartó, autóalkatrészeket (fagyálló, hűtőfolyadék, akkumlátorok és más tartozékok) teherautó a zuhogó esőben irányíthatatlanná vált, és a sávokat elválasztó betonkorlátnak csapódott. Az ütközéstől a fülke átzuhant a Salzburg irányába vezető oldalra, a szétrepülő betondarabok még két járművet megrongáltak. A kamiont vezető 42 éves női sofőr megsérült, azonban ki tudott menekülni, mielőtt a tűz tombolni kezdett. A felcsapó lángok a képek és videó tanúsága szerint elemi erővel tomboltak,

Az összes fotó itt érhető el.

60 tűzoltó és 13 jármű érkezett a helyszínre a közeli településekről. Az autópályát rövid időre mindkét irányban  le kellett zárni, órákba telt mire megfékeztek a tüzet. A Salzburg felé vezető sávot hamar megnyitották, a másik oldalon azonban csak reggel negyed nyolc körül indulhatott meg a forgalom, addig komoly torlódás alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!