Külföld

2016.01.04. 18:26

Sokkoló eset Ausztriában: egy nő feldarabolt holttestét rejtette két bőrönd

Egy 50-70 év körüli nő feldarabolt holttestét rejtette az a két bőrönd, amelyeket vasárnap találtak meg a Felső-Ausztriában található tóban, a Traunsee-ben. Hétfő délután újabb halott került elő: egy férfi tetemét találták meg a búvárok.

Török Tibor

Itt találták meg az első bőröndöt Fotó: salzi.at

Az első bőröndöt még vasárnap délben találták meg, a rendőrséget arról értesítette egy környékbeli lakos, a koffer az ingatlanja környékén sodródott a vízben és ő partra húzta. Amikor a kiérkező járőrök kinyitották, akkor látták, hogy emberi maradványok vannak a csomagban.  A helyszínt azonnal lezárták, a vasárnapi beszámolók nem említették, hogy még egy bőrönd is előkerült a környékén – szintén feldarabolt testrészekkel. Utóbbit a Felső-ausztriai rendőrség keresőkutyája találta meg.

A holttestet – amely a salzi.at portál beszámolója szerint nem teljes – Salzburgba vitték boncolásra. Az ORF szerkesztője hétfőn délelőtt beszélt a Felső-ausztriai tartományi rendőrség vezetőjével a nyomozás állásáról. Eddig annyi tudható, 50 és 70 közötti, 175 centiméter magas nő lehet az áldozat, az eset december 31. környékén történhetett – egyéb információkkal a hatóságok egyelőre nem szolgáltak.

Frissítés:

Az ORF úgy értékesült, hogy hétfő délután a további maradványok után kutató speciális, rendőrségi búváregység a parttól pár méterre egy férfi tetemét találta meg a vízben. A holttest kezére kövekkel megrakott táskát erősítettek. Meg nem erősített információk szerint egy újabb kofferre is rábukkantak, ennek tartalma egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!