Külföld

2008.09.29. 13:05

Gucci és Lacroix tervez Szűz Máriának

<b>Franciaország</b> - Egy francia bazilika világhírű divatcégekhez fordult, hogy új ruhákat tervezzenek Szűz Máriának. A toulouse-i Notre-Dame de la Daurade két méter magas Szűz Mária szobrának jelenlegi ruhatára ugyanis csak négy öltözékből áll.

nincs nev

A szobor eddigi ruháit helybeliek adományozták a templomnak. Ezúttal azonban a legjobb - zömében francia - divattervezőkhöz fordult a bazilika, hogy öltöztessék fel szobrukat - mondta Annie Dreullia, a bazilika karbantartási társaságának tagja. Egyebek közt a Sonia Rykel, Christian Lacroix kapta a megbízást a franciák közül, de az olasz Gucci cégnek is elküldték a feladatot – írja az Index hírportál. 

A tervezőknek megkötéseket nem tettek, de feltehetően szolid kismamaruhák kerülnek ki a tervezőasztalokról, mivel Mária karjában tartja a kis Jézust. Mivel a kisdedre is kell ruhát tervezni, a megbízásban természetesen babaruha is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!