Külföld

2015.07.09. 11:53

Világvége-hangulat Villachban: jégverés és vihar pusztított, többen megsérültek (videókkal)

Jégeső és erős vihar tört rá szerda este Villachra: a karintiai városban néhol teniszlabda nagyságú jég esett, a szemtanúk szerint erős széllel kísért vihar pusztított. Többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

Török Tibor

A több napos hőség után estefele tört ki a vihar, írja a Kleine Zeitung online portálja. A város eső és jégeső zúdult, a jégdarabok ablakokat, tetőket zúztak be, kocsikat tettek tönkre. A település utcái patakokká, folyókká változtak, a jéggel kevert víz hömpölygött mindenfele, hótólókat kellett kivezényelni. A beszámolók szerint kisebb tornádó is végig söpörhetett a városon, számos fát kidőlt, a főutak mellett az A10-es autópályán is akadozott a forgalom. Sokakat a szabadban ért a vihar, a mentőknek számos sérültet kellett ellátniuk, a többségük a fején sérült meg a tojás illetve teniszlabda nagyságú jégdarabok miatt. A tűzoltókat csak Villachban 500 helyre hívták, írja a portál.

Az Antenne Kärten rádióállomás képei a pusztításról itt érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!