Kultúra

2014.07.21. 18:53

Készül a Rómeó és Júlia-show

Szombathely - Bemutató augusztus 8-án, a nyári társulat már Szombathelyen próbál: készül az Iseumba való Rómeó és Júlia-show, ki más, mint Silló Sándor rendezésében.

Ölbei Lívia

A Jézus Krisztus Szupersztár tavaly óriási sikert aratott az Iseumban, amelynek „kvázi szent tere" abszolút illett a nagy ókori történet mai változatához. A siker után nyilván nem volt kérdés, hogy az idén is Silló Sándor csinálja meg a show-t. És tényleg show készül: a múlt nyáron tulajdonképpen blöffnek tűnt az ötlet, hogy mi volna, ha a létező összes zenés Rómeó és Júlia-feldolgozást összehoznák, és abból csinálnának egyetlen előadást. És lám, ez történik. Ezekben a percekben (hétfő, este hét óra, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola tornaterme) éppen Krámer György koreográfus instruálja a Montague-csapatot, amely elhatározza, hogy bálba megy. Igen, Capuletékhez. A csapatban sok az ismerős: a tavalyi Jézus, Schrott Péter nyakában gitár, a Montague-csapatban ott van a tavalyi Júdás, Schwartz Dávid is. És az egyelőre Róza kisasszonyért epekedő Rómeót - Kocsis Dénes most debütál az Iseumi Szabadtéri Játékokon – zúzós rockkal biztatják, hogy „csináld csak, Rómeó, csináld, ha jólesik". A „Boci, boci tarka" néhány foszlányára ütős koreográfia születik. Aztán egy jelenettel arrébb, Júlia szobájában már Gounod-keringő szól – miközben ugyanarról van szó. A fiatalok élni akarnak, de nagyon. Silló Sándor azt mondja, „Shakespeare malterével" illesztette össze a Rómeó és Júlia-feldolgozások tégláit: itt lesz Bernstein és a West Side Story, itt lesz Csajkovszkij, Prokofjev, Berlioz – és sokan mások. A műfaji meghatározás tehát: Rómeó és Júlia-show. Ami nem eltakar, hanem megmutat.

 

A társulatban szerepet kap mások mellett Miller Zoltán, Borbás Gabi, Szabó Tibor, Lévai Tímea, Savanyu Gergely, Szerémi Zoltán. Ja, és ha lúd (ha show), legyen kövér: a tragikus szerelmespárt duplán látjuk. Van egyszer Kulcsár Viktória és Kocsis Dénes, és van az operák Rómeó és Júliája: Rab Gyula és Kriszta Kinga.

A Montague-csapat sokadszor áll be a „Legyél a Rómeónk"-koreográfiához, ez itt a gyakorlás, a rögzítés ideje. Egy, két há – és már szól is a zúzós rock. Hogy mi lesz mindebből, augusztus 8-án az Iseumban meglátjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!