Kultúra

2017.01.26. 17:05

Bemutatkozás: Ljubljana, Budapest

Szentgotthárd - Mozgalmas volt a január w. Horváth Tibornak. A szentgotthárdi performance művész közreműködött egy ljubljanai kiállításnyitón és bemutatkozott a NEXT-en.

Bakos Ágnes

A NEXT FILM budapesti bemutatkozás sorozat csütörtökön ért véget. Három fővárosi egyetem, a MOME, az SZFE és a Metropolitan, mozgóképes képzésein tanuló vagy végzett diákok alkotásait vetítették. A háromnapos, hetente jelentkezett válogatásba bekerült a szentgotthárdi w. Horváth Tibor, mint a MOME-n végzett médiadizájner munkája. A vetítések a művészeti képzések különbözőségeit (is) górcső alá vették a filmeken keresztül.

A kiállítást megnyitó performance egyik pillanata Ljubljanából Fotó: w. Horváth Tibor

Az otthon/haza/táj" szekcióban láthatták az érdeklődők a Tájidegen című, 2015-ben készült kísérleti filmet Tibortól. Egy dokumentumfilmmel, két animációval és egy kisjátékfilmmel együtt (sorban) vetítették a gotthárdi alkotó munkáját, és háttérbeszélgetés is kapcsolódott a filmekhez.

Nem mellékes, hogy a Táj-idegen azóta már fesztivál lett: szentgotthárdi nyári gyülekezőhelye az ország fiatal, valamint már elismert tehetségeinek. Az idei nyárra is alakul már az összművészeti szabadnapsorozat, méghozzá önkormányzati támogatással - emlékeztetett Tibor.

Egy tárlatajánló Takáts Fruzsinától és w. Horváth Tibortól Fotó: w. Horváth Tibor

A filmes bemutatkozás és a nyári szervezés mellett élő szerepléssel" is jelentkezett januárban w. Horváth Tibor, Takáts Fruzsinával közösen.

- Mint performance művészpár - fogalmazta meg Tibor. Ljubljanában jártak a fiatalok: Barokk címmel nyílt kiállítása Masszi Ferenc festőművésznek. A megnyitón működtek közre bemutatójukkal a fiatalok. Műfajából adódóan megismételhetetlen, és különleges színt vitt a tárlatnyitóra a performance. Várható még hasonló bemutatkozás Tiboréktól, és lehet, hogy nem is kell Ljubljanáig vagy Budapestig utazni érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!