Kultúra

2013.05.21. 15:20

A 12 legszebbhez

A tizenkét legszebb magyar vershez készült Masszi Ferenc-grafikákból nyílt bemutató a WS Színház emeleti kiállítóterében.

Ölbei Lívia

A tizenkét legszebb magyar vers egy projekt, egy sorozat, benne 12 könyv (sőt több), 12 konferencia (plusz egy). A tizenkét legszebb magyar vers nagy játék, de tudományos munka is. A tizenkét legszebb magyar vers - élmény.

Nemcsak azért, mert a sorozat a SEK Élményközpontú irodalomtanítás-programjában indult útnak hat éve, hogy újra megnyissa a kánonba csontosodott egy-egy "legszebb" - Pilinszkytől József Attilán át Weöresig értelmezésének útjait. (Borges vetette föl, hogy a Don Quijote betűről betűre való újraírásával új mű keletkezik.

 

Balról: Masszi Ferenc, prof. dr. Pusztay János, dr. Fűzfa Balázs (Fotó: Kiss Teodóra)

Az a bizonyos Menard nem másoló, hanem szerző. A Don Quijote korról korra átértelmeződik.) A tizenkét legszebbhez készült Masszi-illusztrációkból a színházban, a sorozat záró konferenciájának egyik helyszínén nyílt kiállítás.

Masszi Ferenc illusztrálta a kötetet, amely a LiteratUral-sorozatban, dr. Pusztay János szerkesztésében látott napvilágot: a kötetben a tizenkét legszebb, több finnugor nyelven. A fordítás értelmezés. Út a megsokszorozott halhatatlansághoz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!