Kultúra

2017.03.20. 18:45

A Blahalousiana énekesnője és gitárosa a Szerda Esti Akusztik sorozatban

Szombathely - Ha szerda, akkor akusztikus koncert az Agora - Művelődési és Sportházban. A Szerda Esti Akusztik sorozatban legközelebb - március 22-én - a Blahalousiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és a gitáros Jancsó Gábor "írja és játssza a receptet" az aulában. Kezdés 20 órakor. Addig készüljünk egy kicsit!

Vas Népe

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első single-je, a The Wanderer három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar másfél év alatt több mint ötven koncerten van túl, fellépett az MR2 Akusztik című műsorában, a VOLT Fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is.

Schoblocher Barbara mindjárt a Művelődési és Sportházban Fotó: Agora

A kislemezről a My Baby Wants to Leave this City is napi rotációba került az MR2-n. 2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. A '60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, bluesos, countrys elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a Tonight I'll Dress in Blue című számhoz, Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került a 1 Music Channelen, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. Egy koncertkritika szerint az orvosoknak receptre kéne felírni Blahalouisiana-hallgatást és -koncertre járást". Hát akkor legyen így!

A Szerda Esti Akusztik sorozatban tehát a Blahalousiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és a gitáros Jancsó Gábor írja a receptet - és mindjárt játszik is belőle - március 22-én este 8 órától az Agora - Művelődési és Sportház aulájában, a Cseh Tamás Program támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!