Kultúra

2017.04.09. 16:55

A büki színi társulat remek előadásokkal készül - Örkény egypercesei is terítéken

Bük - Idén ünnepli megalakulásának tizedik születésnapját a Sok-Szín-Pad társulata. Különleges előadásokra készülhet a közönség, a részletekről Nika Róbert, a társulat vezetője mesélt.

Vadas Krisztina

Nem véletlenül kerültek be Örkény egypercesei az előadások sorába - tudtuk meg. A tavaszi előadássorozat összeállítását nagyban befolyásolta, hogy 2016 novemberében Acsádon, a XX. Országos Falusi Színjátszó Találkozón Örkény A borék című egyfelvonásos színjátékával ezüst minősítést szereztek. Ezt egészítették ki egy második felvonással, amelyben az Örkény-novellákból kaphatnak ízelítőt a nézők.

- Azért volt szükség a kiegészítésre, mert Dr. Szőllősi Judit, a Szentpéteri Színházi Esték rendezvénysorozat szervezője felkért bennünket, hogy mutassuk be az előadást a sorozatuk részeként, de tegyünk hozzá még egy felvonást. Így teljes lett az előadás, amelyet idén már három helyen is (Őriszentpéter, Csepreg, Bük) bemutattunk - részletezte Nika Róbert, mi alapján állt össze a tavaszi program.

A Sok-Szín-Pad tavalyi '56-os adaptációja is nagy sikert aratott Fotó: Szendi Péter

A Sok-Szín-Paddal indult a Bük Művelődési és Sportközpont, Könyvtár színházi rendezvénysorozata, a Forgószínpad is.

- Pénteken elkezdtük az augusztus 20-ai ünnepi előadásunk próbáit is. Különleges esemény lesz, mivel nemcsak a társulat lett idén tízéves, hanem most ünnepeljük Bük várossá avatásának tizedik évfordulóját is. Felvetettem dr. Németh Sándor polgármesternek, hogy vonjuk össze a jubileumokat, és együtt ünnepeljünk - mesélte. A városvezető jó ötletnek tartotta, így augusztus 20-án, az Átrium színpadán tartanak közös mulatságot zenészekkel, táncosokkal. A színitársulat itt mutatja majd be Petőfi Sándor A helység kalapácsa feldolgozását. Az előadást H. Nagy Katalin rendezi, aki a Mesebolt Bábszínházban is sok darabot jegyez. Az előadásban közreműködik Pintér Anikó, a büki népdalkörök vezetője és Hujber Ferenc népdalénekes, valamint a büki felnőtt néptánccsoport Csollány Csaba, és Csollányné Horváth Krisztina vezetésével.

- Habár az ősz még távolabb van, de az biztos, hogy idén is megszervezzük a Sok-Szín-Fesztet, és a tervek szerint egy Rejtő feldolgozással is előrukkolunk az év vége felé - sorolta a kicsit távolabbi jövő terveit Nika Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!