Kultúra

2016.12.06. 16:40

A láthatatlan apukával turnéztak

Celldömölk - Nem múlhat el az év utolsó szakasza erdélyi turné nélkül, ez volt a hatvanegyedik. A Soltis Lajos Színház A láthatatlan apukával érkezett meg a jól bejáratott helyszínekre. Közben részt vett a társulat az erdőszentgyörgyi színjátszó találkozón is.

Ölbei Lívia

Nyolc munkanap, 14 előadás, összesen 3040 néző, ebből 2748 a gyerek, 292 a felnőtt, összegzi a turnét számokban Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház vezetője, hozzátéve, hogy bár valamennyi helyszínnel régóta jó kapcsolatokat tart fönn a színház, az idei eredmények - az érdeklődés, a nézőszám tekintetében - egészen kiemelkedőek.

Erdélyi turné. Fönn Apaci és Lili: Bruckner Roland és Szabó Angelika. Lenn, balra: beszáll Pali, vagyis Tóth Ákos is Fotó: Szász Attila

Ezúttal a sokakat érintő - és megérintő - problémát földolgozó, repertoáron lévő kortárs mesét, A láthatatlan apukát vitte el Erdélybe a celli társulat. B. Péter Pál darabjában a másodikos Liza az anyukájával él együtt, a szülők elváltak. A lázas beteg kislány ágya mellett azonban megjelenik a kedves-mókás-varázslatos Apaci, aki fogja, és leszüreteli a lázrózsákat. Hogyan lehet feldolgozni a hiányt? Hányféle működőképes családmodell létezik? A láthatatlan apuka nemcsak jó színház, hanem - Benkő Ágnes és B. Péter Pál rendezésében - ezeket a kérdéseket is fölteszi. Lilit a turnén Szabó Angelika játszotta, az édesanyja, Anikó szerepében Nagy Zsuzsit, Apaci szerepében Bruckner Rolandot, Pali szerepében Tóth Ákost láthatta a közönség.

Föllépett a celli színház Marosvásárhelyen, Segesváron, Gyulakután, Jobbágyfalván, Makfalván, Korondon, Székelykeresztúron, Szovátán; volt, ahol két előadásra kaptak megrendelést. Versenyen kívül került bele az erdőszentszentgyörgyi színjátszó fesztivál programjába A láthatatlan apuka-előadás, amely persze a zsűri egybehangzó nagy dicséretét így sem kerülhette el. A megfeszített turnétempóban (díszletépítés, játék, díszletbontás, utazás - és megint elölről) egy emberként tett meg mindent a társulat a sikerért. Jó hangulatú turné volt, nagy esti beszélgetésekkel, mondja Nagy Gábor. És a folytonos úton levés közben azért vethettek egy pillantást a télen is gyönyörű Medve-tóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!