Kultúra

2017.02.08. 20:30

A meseszekrény - Ziránó-matiné a Meseboltban

Szombathely- A Ziránó Színház szívesen látott vendég a szombathelyi bábszínházban. Hol lenne aktuálisabb például a Szekrénymesék-előadás, ha nem a Meseboltban?

Ölbei Lívia

A Szekrénymesék szerzője Mosonyi Aliz, az előadás rendezője, dramaturgja Khaled-Abdo Szaida. Bábok, díszlet: Grosschmid Erik (Blattner-díjas). Zene: Schulteisz Gábor. Játsszák: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert. Hogy miért?

Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert a Mosonyi Aliz-előadásban. Tervező: Grosschmied Erik Fotó: Ziránó Színház

Azért, mert: "Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És benne világhírű detektívek... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És benne egy kis piros gomb... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. Benne egy világszép hercegnő nevelkedett... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. Benne nagybetűkkel: Életveszély! Életveszély! Életveszély!... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény, és ebben a szekrényben volt egy zsák. Hogy ebben a zsákban mi volt, azt nem tudhatja meg senki, soha, mert az titok!" Mosonyi Aliz gyermekkönyve költői mesemozaik, amelynek színes darabjai sajátságos világot teremtenek. Játékosan fogalmaznak meg emberi helyzeteket, kríziseket, válaszutakat, választásokat és válaszokat. Meglátjuk február 12-én (vasárnap) 10 órakor, a Meseboltban. Négy éven felülieknek!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!