Kultúra

2016.09.22. 15:01

A modern művészetért - Messzire vitte a szentgotthárdi alkotótábor hírét a szervező

Szentgotthárd - Egyre nyitottabb Szentgotthárd a modern művészetek felé - ezt tapasztalja és ennek vitte hírét egy helyi alkotó az ország másik végébe. w. Horváth Tibor járt a mezőszemerei művésztelepen.

Bakos Ágnes

Nagy megtiszteltetésnek nevezte a részvételt w. Horváth Tibor a nemrégiben zárult mezőszemerei művésztelepen. - Alkotóművészként vehettem részt Bukta Imre Munkácsy-díjas képzőművész, meghívásos művésztelepén. Az alkotáson túl lehetőségem volt prezentálni a Tájidegen félfesztivált - árulta el a fiatal képzőművész. Megismerhette a szentgotthárdi művészeti kezdeményezést mások mellett Wahorn András, Szurcsik József, Kopasz Márta, Hecker Péter, Pecsics Mária és Bukta Imre is, valamint sok más szentendrei, budapesti kötődésű véleményformáló művész és kurátor.

- Nagy figyelem fordul Szentgotthárdra, Munkácsy-díjas művészek itt létrejött alkotásaira és a Magyarországon szinte egyedülálló, kortárs művészeti félfesztivál programjára - összegezte.

Kiemelte: - Nagy dolog, hogy Szentgotthárd egyre befogadóbb a különleges performance-ok, művészeti megnyilvánulások iránt. De ez csak egy a modern művészeti kezdeményezések között.

w. Horváth Tibor Mezőszemerén egy ugrással nyitotta meg a művét, amelynek címe Block Start 1-8. Egy rajtkő, nyolc videó. Fotó: Pecsics Mária

- A Szemle Egyesülettel már öt éve tevékenykedünk azon, hogy Szentgotthárd a kortárs művészet színhelyéül tudjon szolgálni, befogadó és a művészek által szeretett város legyen - vázolta a munkájukat. A Szemle egyesület a Templom galériában rendezi kiállításait, programjait, meg persze a város közterein.

- A performance-ok nem jöhetnének létre a helyi művészek nélkül. Gyécsek József, U. Nagy Imre, Csomósné Boros Erika, Csomós Dávid, Ágoston Gábor a mozgatórugói, lebonyolítói és finanszírozói a modern művészeti eseményeknek.

A következő nagyszabású programjuk a szokásos adventi megmozdulás lesz - érdemes az év vége felé is Szentgotthárdra figyelni. Közben pedig már a jövő nyár is látszik :

- A következő félfesztiválra, lokálpatriótákként igyekszünk nagy elánnal készülni és megmozgatni minden követ, hogy a kivételes minőségű, közösségteremtő esemény, megérdemelt körülmények között bonyolódjon le. - Bízunk abban, hogy a városlakók és a szentgotthárdi önkormányzat is egyre jobban látják ennek a tevékenységnek az értékét, hasznát kulturálisan és gazdaságilag is - összegezte w. Horváth Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!