Kultúra

2015.08.31. 11:46

A szalmakalapos színjátszótábort ki lehet tenni az ablakba: Celldömölkről minden nyáron Kőrispatakra vezet az út

Celldömölk – A celli Soltis színház és az erdőszentgyörgyi (Románia, Erdély) Bodor Péter Művelődési Egyesület színköre között az első pillanatban nagy barátság született, a kölcsönös látogatások mellett a celli társulat nyaranta szakmai táborban tanítja a környékbeli gyerekeket.

Ölbei Lívia

Fotó: Soltis Lajos Színház

Így történt ez az idén nyáron is. A szakmai tábor közepe szokás szerint a szalmakalap-múzeumáról híres Kőrispatakon volt, az erdőszentgyörgyi és környékbeli gyerekekkel a Soltis színház mai és egykori  színészei foglalkoztak, köztük Nagy Gábor, a Soltis színház vezetője, aztán Pilnay Sára (a Kaposvári Egyetemen végzett színész) vagy Nagy Péter István, jelenleg a Nemzeti színház rendező-ösztöndíjasa. Olyan bemutatók születettek ismét, amelyeket érdemes továbbfejleszteni. Megint kiderült, hogy színházat csinálni bárhol lehet (földön, vízen, levegőben, ablakban, zárt helyen és a szabad ég alatt), „csak" kreativitás kell hozzá. A színházcsinálás közösségi műfaj, együtt lenni jó: a közös játék vagy az éneklés a tábortűz körül felejthetetlen élmény marad. A Soltis színház  – a frissen bemutatott Prométheusz-előadás szellemében – viszi és élesztgeti tovább az istenek emberi ajándékát, a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!