Kultúra

2014.11.26. 12:10

A százholdas pagony meséi Szombathelyen

Szombathely - A Mesebolt Bábszínház november 30-án A százholdas pagony meséit kínálja matinénak. Kezdés délelőtt 10-kor az MMIK-ban.

Ölbei Lívia

Micimackó, Malacka, Füles és többiek. Nem lehet nem szeretni őket. A történetet (történeteket) ezúttal Végh Ildikó alkalmazta bábszínpadra, a zeneszerző Bakos Árpád, az előadást tervezte és rendezte: Bartal Kiss Rita. (Nem Disney-dizájn, hanem valami más!) Játssza: Dénes Emőke, Hannus Zoltán mv./Kőmíves Csongor.

Irány a pagony: mert ott lesz Malacka és Micimackó is. Fotó: Mesebolt Bábszínház

A közönségnek pedig nincs más dolga, mint: „Gondolj, gondolj! Gondolkodj! Törd a fejed! Lehet-e mézzel csapdába csalni egy elefántot? Vajon a menyétek mennyire félelmetes állatok, el tudnak-e bánni egy olyan kicsi jószággal, mint Malacka? Hogyan lehet lefogyasztani egy mindig éhes mackót vendégségben? És milyen ajándék vidíthat fel egy szomorú szamarat, akinek születésnapja van? Ha a világ minden kérdésére nem is, de ezekre biztos választ kapsz A százholdas pagony meséiből. És bár Róbert Gida eredetije, vagyis a szerző, A. A. Milne fia állítólag nem szerette a Micimackót, még az is előfordulhat, hogy Bartal Kiss Rita mézes-kedves (de még véletlenül se túlcsorduló és főleg nem mézes-mázas) világában ő is jól érezné magát. Egy nyúlós novemberi délelőttre nincs is jobb program: vasárnap irány a százholdas pagony!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!