Kultúra

2016.05.04. 08:44

A zene szeretetének helyet kell adni

Lövő – Tavaly ősszel magánénekcsoport alakult a faluban, amelynek a szolgáltató és kulturális központ ad helyet. A kezdeményezésnek csupán az a célja, hogy legyen egy olyan csoport a környéken, amiben bárki szabadon énekelhet, szórakoztatva ezzel saját magát, illetve a közönségét is.

Elek Szilveszter

– Azért indítottuk el a magánénekcsoportot, hogy helyet biztosítsunk a zene szeretetének – mondta Plechl Richárd, a kezdeményezés vezetője. – A legfontosabb, hogy mindenki jól szórakozhasson és kibontakozhasson – tette hozzá.

– Nem kórus vagyunk, világzenét éneklünk. Nincsenek kötött stílusok, mindenki azt énekelheti, amiben az örömét leli. A paletta ezért nagyon színes, vannak, akik musicalt énekelnek, de többen szeretik az operettet és a popzenét is – hallottuk Ricsitől.

Plechl Richárd szívesen vállalta, hogy élére áll a csoportnak. Kiderült, sokan szeretnek énekelni Fotó: Lőrincz Diána

– Amikor elindultunk, 13 fős volt a csoport, most 10 és 12 között mozog a létszám. Tehát nagy örömömre a kezdeményezés sikeres, ugyanis csupán kevesen morzsolódtak le. Akik itt maradtak, rengeteget fejlődtek. Természetesen voltak olyanok, akik az elején még bátortalanok voltak, nem hitték magukról, hogy tudnak énekelni, mostanra pedig már szólóban is jól énekelnek – tudtuk meg tőle.

– Sokat köszönhetünk az éneklés világában nagyon otthonosan mozgó Horváthné Kemény Tündének, aki a csoport szakmai felkészítője. Nagyon hálásak vagyunk Lövő önkormányzatának is, hiszen sok mindenben támogatnak minket – mondta Ricsi.

– Szintén a magánénekcsoport sikerességét jelzi, hogy már több fellépésünk is volt. Nagyobb rendezvényeken is szerepeltünk már, főleg a térségből kapunk meghívásokat, aminek örülünk, ugyanis a tagok is a környéken laknak, így a barátainkat, rokonainkat is szórakoztathatjuk. A tagok zöme lövői, de járnak ide Völcsejről és Nemeskérről is. Az összetétel egyébként az életkor tekintetében is nagyon színes – hallottuk a lelkes Ricsitől, aki szeretné minél jobban összekovácsolni a társaságot.

– A jövőben tervezünk a szokásos péntek esti próbáinkon kívüli programokat, például kerti partikat és kirándulásokat is – hallottuk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!