Kultúra

2016.09.14. 20:05

A Színházak Éjszakáján oda is benézhetünk, ahova eddig még soha

Szombathely - Az idén a Weöres Sándor Színház is csatlakozik a Színházak Éjszakájához: az Akacs 7-ben szeptember 17-én (szombat) 18 órakor indul a mágia. Oda is benézhetünk, ahova eddig még soha, ráadásul belépő sincsen.

Ölbei Lívia

Az Átváltozó színház szombaton 18 órakor nyit a stúdiószínpadon: a fodrásztár és a jelmeztár munkatársai segítenek jelmezt ölteni, de kívánságra csinálnak színpadi sminket, frizurát is. A kis ruhatárban mindeközben csúcsra jár a Díszletszínház: díszlettervek, jelmeztervek, makettek, tervrajzok. Miből lesz a cserebogár - avagy a színház? 19 órakor Alkalmazott alkotók címmel a színházi munkatársak képző- és iparművészeti alkotásaiból nyílik kiállítás (nem csak egy éjszakára).

A színezüst, zenés Meseautó volánjánál: Szabó Tibor
Fotó: Unger Tamás

19.15-kor pedig egy tanórányi időre beléphetünk a szentélybe: a készülő Ahogy tetszik előadás nyílt próbáját Horgas Ádám rendező vezeti a nagyszínpadon. A Krúdy Klubban 20 órakor kezdődik az élet: Szabó Tibor és zenekara Meseautó címmel hívja zenés utazásra a közönséget. Biztonsági öveket bekapcsolni: szédítő utazás következik, át országokon és földrészeken. (A Meseautó-koncert lesz az egyetlen belépős program ezen az estén.)

Részlet a Mágikus Mintha zenekarból. Balogh János, Matusek Attila, Kenderes Csaba, Szalacsy Tamás, Jámbor Nándor. A koncert szombaton 22 órakor kezdődik a Krúdy Klubban
Fotó: Gombás Mónika/Weöres Sándor Színház

Közben már hangol a Mágikus Mintha. A mágikus mintha színházi alapkategória: a színész nem hal meg a színpadon, de ha úgy tesz, mintha meghalna, a nézőtéren feltétel nélkül elhisszük neki. A Mágikus Mintha zenekart a WSSz színészei hozták létre: mindenki beleteszi a magáét (hang, hangszer, stílus, repertoár stb.), és ebből frenetikus végeredmény születik. A Mágikus Mintha szombaton este 10-kor kezd, és ki tudja, mikor hagyja abba. Ez a Színházak Éjszakája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!