Alkalmazott művészet Szombathelyen: grafikusi és formatervezői üzenet az egykori iskolának

2015. február 27., 17:33 szerző: Ölbei Lívia, Timár Gergely
komment
Szombathely – Az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI), ahol felsőfokú grafikai, építészeti és formatervező-képzésben vehetnek részt a hallgatók. A jubileumról a szombathelyi művészeti szakközépiskolában is megemlékeztek, nem véletlenül.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotók: Timár Gergely

A 20. születésnap megünneplésére országos eseménysorozattal készül a soproni intézet. Ennek egyik állomása a szombathelyi művészeti szakközépiskola, ahol a hallgatók munkáiból rendezett kiállítás ad képet egyrészt a képzésről, másrészt a két intézmény kapcsolatáról.

Gángli Péter mutatja Lukács Máté és Schmidt Bernát diplomamunkáit

A kiállítást az AMI intézetigazgatója, az Ybl- és Prima-díjjal kitüntetett U. Nagy Gábor építész előadása nyitotta meg. Aztán az idén grafika szakon BA-diplomázó Kiss Krisztina Noémi és az MA-szakos formatervező Gángli Péter tartott prezentációt. „Hazajöttek”, hiszen korábban mindketten a szombathelyi művészeti szakközépiskola diákjai voltak. A jubileumi kiállítás nyilvános: az iskola nyitvatartási idejében megtekinthető.

Ölbei Lívia, Timár Gergely

2015. február 27., 17:33 szerző: Ölbei Lívia, Timár Gergely

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...