Kultúra

2017.02.05. 17:45

Alkoss a hetedik művészettel!

Szombathely, Rum - A szombathelyi székhelyű Magyar Speciális Mozgókép Egyesület sorozatot indít az Agora - Savaria moziban, Rumban pedig projektnapot szervez a speciális filmezés megismertetésére.

Ölbei Lívia

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesületet Fábián Gábor alapította meg azzal a céllal, hogy az értelmileg - vagy más módon - sérült emberek közül minél többen megismerkedhessenek a filmkészítés jótékony, személyiségfejlesztő, életminőség-javító hatásaival. Az országos és rendkívül sikeres filmszemlék mellett az MSME minden lehetőséget megragad a módszerek és tapasztalatok bemutatására.

Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke
Fotó: VN archív

Legközelebb - február 17-én - az egyesület tagintézménye, a Rum-Kastély EGYMI szervez projektnapot Mutatkozz be másképp! Alkoss a hetedik művészet-tel! címmel. A filmkészítésnek Rum-Kastélyban nagy hagyománya van, évek óta működik az intézmény médiaszakköre. A projektnapon előadások, filmvetítések, bemutatóóra várja az érdeklődőket. Az előadók: dr. Murai András PhD, Fábián Gábor, Erdélyi János, dr. Ihász-Kozmor Barbara.

Az MSME a szombathelyi Agora - Savaria mozival (nem először) együttműködve sorozatot indít a speciális mozi témakörében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!