Kultúra

2016.07.05. 12:45

Álmok álmodói

Vönöck - Július 10-éig tart a celli Soltis Lajos Színház rendezőket és színjátszókat képző egyhetes nyári szakmai tábora: ez a tizenkilencedik, nem először a vönöcki kastélyban.

Ölbei Lívia

Herczeg Tamás újra a celli társulattal dolgozik. Fotó: Unger Tamás

Alig zárta be Nagy Gábor, a Soltis Színház vezetője a celli Soltis-fesztivált, amikor a friss Soltis Lajos-díjas Formanek Csaba szétosztotta a Szentivánéji álom példányait. És ezzel az álomszerűre pingált kamaraszínház előtt gyakorlatilag meg is kezdődött a Soltis Színház nyári tábora. Hivatalosan persze július 4-én (hétfő) indult a képzés a vönöcki kastélyban és környékén, ahol Formanek Csaba színész-rendező mellett például Döme Róbert (Sepsiszentgyörgy), Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője, Nagy István Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója (a Soltis Színház tagja) foglalkozik a táborozókkal; részben előkészítve már a következő évadot. De újra a celldömölki társulattal dolgozik Herczeg Tamás színművész, a budapesti HOPPart Társulat vezetője is: mondhatni hazajött, hiszen diákként Vasváron, aztán Sitkén húzta be végképp a színház. Időről időre visszatér, egy különleges celli Weöres Sándor-rendezése néhány éve a kairói nemzetközi fesztiválra is kijutott. A vönöcki táborozás vasárnap ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!