Kultúra

2017.07.23. 14:01

Amikor a házigazda nem fért be a pajtába - Jubileumi évadát tartotta a Kaszás Attila Pajta Színház

Itt volt Rómeó és Júlia: fiatal színésztehetségek; visszatérő, visszajáró vendégek, meg sok-sok érdeklődő. A házigazda csak néha fért a pajtába, a szomszéd pedig Shakespeare-t hallgatva dolgozott.

Bakos Ágnes

- Amikor már a konyhából is kivittem a székeket, és még mindig érkeztek a vendégek és elkezdődött az előadás, egy gyűszűt sem lehetett leejteni, akkor döbbentem rá: nem fértem be a pajtámba - összegezte Szarvas József színművész, a viszáki Kaszás Attila Pajta Színház házigazdája a Nemzeti Színház produkciójának estéjéről.

Belakták az udvart is a fiatalok Shakespeare-rel
Fotó: Simon Attila

Olt Tamás főszereplésével láthatta a közönség a Szájon lőtt tigris című előadást, Rejtő Jenő élete és munkássága nyomán. A főszereplőnek azt üzente Szarvas József, hogy megnézi majd a Nemzeti Színházban, a következő évadban az előadást. Ezzel, és egy friss, mozgalmas Shakespeare-előadással is gazdagodott a pajta idén. A kaposvári színészhallgatók belakták a pajtát, de még a környékét is: játszottak az utcán, udvaron és színpadon, a közönség pedig követte őket. Szarvas József még a Nemzetiben látta a Rómeó és Júliájukat, ifj. Vidnyánszky Attila rendezte a darabot. Ő maga most nem tudott eljönni, pedig, ahogy Szarvas József összegezte: "bitang jók voltak a gyerekek". Lelkesen hengerelték le a közönséget.

Telt ház volt a Rómeó és Júlia előadáson (is)
Fotó: Simon Attila

- A hely szelleme, ez a bukolikus tér, a Kaszás Attila Pajta Színház megint gazdagabb lett - összegezte a házigazda. Itt is telt ház volt, több mint száz nézőt számolhatott a pajta - ha van, aki számolja. Szarvas József szerint, "Baksi Jóska biztos megszámolta volna, de ő nem volt itt. Baksi Jóska viszáki parasztember, a szomszédom. Előadás közben is hallottam, amint megkérte a lovát, hogy fáradjon jobbról balra. De közben hallgatta Shakespeare szerelmi sztoriját!" Ettől is különleges a KAPSZ, amely jövőre, a tizenegyedik évadban is valószínűleg hasonló élményekkel gazdagodik és gazdagít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!