Kultúra

2014.07.10. 15:30

Arany minősítéssel tértek haza

Szentgotthárd - Országos versenyen szerzett arany minősítést a szentgotthárdi Békefi Antal Népdalkör és a Napraforgó Színjátszó csoport.

Csörnyi Ági

A Békefi Antal Népdalkört Rezső Rita karnagy vezeti. Fotó: Csörnyi Ági

A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület keretében több kulturális csoport is működik. Ebben az évben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Békefi Antal Népdalkör, amely a dalolást kedvelők köréből alakult meg 1999-ben. 2008-ban megalakult a Napraforgó Színjátszó Csoport is. Mindkét csoport tagjai fontosnak tartják az aktív közreműködést Szentgotthárd kulturális életében. Megalakulásuk óta több városi, kistérségi, megyei és országos rendezvényen szerepeltek. A 2011-es és 2012-es népzenei versenyen, Sümegen és Tatabányán arany minősítést értek el előadásukkal. A színjátszó csoport tagjai 2012-ben megyei és regionális versenyen kategória-elsőként továbbjutottak a salgótarjáni döntőre. A kórustagok és a színjátszók 2014-ben ismét vállalták a megmérettetést a nyugdíjasok számára megrendezett országos szintű Ki- Mit-Tud versenyen. Sikeresen vették az akadályokat. A kórus Vas megyei népdalokkal, a színjátszók egy vidám jelenettel nyerték el a zsűri és a közönség tetszését. A regionális zalaegerszegi elődöntőn és a keszthelyi középdöntőn elért pontszámaikkal továbbjutottak az országos döntőbe, ahonnan arany minősítéssel tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!