Kultúra

2015.09.05. 07:54

Az egyetlenen van a hangsúly - Két szervezet fogott össze a hobbi nyomán és értéket adtak a közönségnek

A Szentgotthárdi Fotóklub meghívására bemutatkozott a Sárvári Fotóklub a Színház aulájában. Pénteken 18 órakor nyílott meg a Sárvári Fotóklub Témafüggetlen bemutatkozó kiállítása. A tárlatot dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta.

Bajdó Bettina

Két civil szerveződés együttműködése kapcsán jöhetett létre az a kiállítás, melyet pénteken mutattak be a nagyközönségnek a Színház aulájában. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, hogy dicsérendő, hogy Vas megye két távoli szegletében lévő fotóklub ilyen jó kapcsolatot ápol és ilyen színvonalas kiállítást hoztak létre. Megtalálták egymást a közös hobbi, a fotózás révén.

- Nehéz a dolga ma egy fotósnak - folytatta az alelnök. - Hiszen napi szinten annyi fotó készül, hogy nehéz kiválogatni közülük azt, ami igazán értékes. A nagyszüleim esküvője több mint hatvan éve volt, akkor egy fotó készült róluk. Féltve őrzött kincs a családban. A szüleim 35 éve házasok, akkoriban körülbelül 30 fényképet készítettek a nagy napról. Az én esküvőmön már 2 ezer fénykép készült. A mai világban a fotók elinflálódnak . A nagyszüleim egyetlen fotója ér annyit, mint az én esküvőm kétezer fényképe.

A Szentgotthárdi Fotóklub meghívására mutatkoztak be a sárváriak a Színház aulájában, Témafüggetlen címmel még pénteken este

Hozzátette, hogy a művészeknek a mai világban küzdeniük kell. Hiszen csinálhatnak naponta akár több ezer képet is, ám a kérdés, hogy azt az egyetlen képet, meg tudják-e csinálni.

Az alelnök nem érkezett üres kézzel. A Vas Megyei Értéktárat hozta emlékül a Szentgotthárdi Fotóklubnak. Hátha gondolatindító lesz számukra és ihletet is meríthetnek belőle. A sárvári fotósok pedig meginvitálták őket, hogy Sárváron is legyen egy hasonló kiállítás, ahol a szentgotthárdi fotósok mutatkozhatnak be.

A kiállítás megtekinthető szeptember 22-ig, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra 30 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!