Az én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció

2014. október 03., 18:25 szerző: Ölbei Lívia
komment
"Ez egy operett, itt minden hiteles"” - mondta Koltai Róbert a WSSz-olvasópróbán; és lám, igaza volt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„

Kelemen Kató és ifjabb Andersen, vagyis Edvi Henrietta és Kálmánchelyi Zoltán

Az én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció, és mire az összegubancolódott viszonyok szétszálazódnak, a néző is elszáll, mint valami nevetőgázzal megtöltött luftballon. Vagy mint a minden pénzét nevetésbe ölő Zolestyák: Bajomi Nagy György. Mert gravitáció nincs, de a Zabakol-marketing tökéletes. Gyerekeknek tápszert, felnőtteknek vágyfokozót kínál a bevált operett-recept szerint, amelynek birtokában volt Eisemann Mihály és Szilágyi László is. Koltai Róbert a színpadon Kelemen tápszergyáros szerepében vet be mindent, hogy cége egyesüljön a gazdag Andersen-művekkel, rendezőként pedig megmutatja, hogyan kell fölsrófolni a normát egy rendes poéngyárban. Ahol a legjobb munkaerők állnak helyt, beleértve a zenekart is.

Piri, az idegenvezető és Andersen valamire készül – Németh Judit és Kálmánchelyi Zoltán

Külön szépek azok a pároshelyzetek, amelyekben tapasztalt színészek mellett a reményekre jogosító kaposvári színészhallgatók tűnnek föl. Edvi Henriettának és Matusek Attilának szerencséje van a minden hájjal megkent komédiás Nagy Cilivel és Orosz Róberttel. Németh Judit egészséges erotikát csempész a velencei éjszakába, és titokban a Schroffenstein családot is meghívja a társasutazásra (a Kleist-dráma ráadásul Én és a kisöcsém-változat, happy end nélkül.)

Edvi Henrietta (éppen mint Vadász Frigyes)

A Bözsinek is szép Varga Dóritól meghívánjuk a habos süteményt, Kálmánchelyi Zoltán Andersenjébe beleszeretünk. Amint délcegen félprofilban fordul a közönség felé, kicsit hasonlít is a dán mesemondóra. Bár ő Strindberggel azonosítja magát, de ez az egy poén néma marad; a „nőgyűlölő svéd” hívószónak ma már nem elég. Különben minden olyan ismerős: a céges ügyektől a nőideálig; a holdvilágos éjszakáról nem beszélve. Hát ennyit a meséről. (Egy küszködés az ember élete.)

Az édes-lelkes Bözsi – Varga Dóra

Frici kisasszony és Kelemen igazgató úr – Nagy Cili és Koltai Róbert

A két sztárnyomozó: dr. Vas és dr. Sas – Matusek Attila és Orosz Róbert. Élőben persze a nagy kavarodásból nagy happy end lesz
Ölbei Lívia

2014. október 03., 18:25 szerző: Ölbei Lívia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...