Kultúra

2014.12.15. 11:32

Balogh József emlékére szóltak a versek

Szombathely – A Balogh József Öröksége Alapítvány harmadszor rendezett versmondó versenyt középiskolások részvételével a szombathelyi költő és pedagógus emlékezetére a WS Színházban.

Ölbei Lívia

A versmondó versenyen dr. Puskás Tivadar polgármester mondott köszöntőt, aztán óvodások léptek színre a WSSz-stúdióban: ők lesznek majd a versmondó versenyeken az utánpótlás. A zsűriben Devecsery László költő-tanár, Fekete Árpád, az Őszikék Alapítvány elnöke, Balogh Zoltán, a Balogh József fia, valamint Kelemen Zoltán és Szabó Tibor, a WSSz színészei foglaltak helyet. A helyezéseket itt arany, bronz és ezüst minősítések váltják ki. A zsűri egy arany, három ezüst és öt bronz minősítést adott ki. Arany minősítést kapott: Bödei Eliána, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium diákja. A versmondó versenyen föllépett a Tarisznyások együttes, amelynek sok megzenésített Balogh József-vers van a tarisznyájában.

A Tarisznyások együttes a versmondó versenyen (Fotó: WS Színház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!