Kultúra

2015.07.27. 15:22

Békássy Ferenc emlékkonferencia a Cicelle-napokon

Rum, Rábatöttös, Zsennye - A 14. Cicelle Aranyháromszög Kulturális Napok főszereplője a 100 éve meghalt, talán föltámadó Békássy Ferenc lesz az idén.

Ölbei Lívia

Rum, Rábatöttös, Zsennye – ez az Aranyháromszög, ahol a Cicelle-napokat egyesületi alapon évről évre megrendezik, önkormányzati és civil támogatással. Az idei megnyitó július 31-én (péntek) 17 órakor kezdődik a rumi Indóházban, Beni Ferenc polgármester és Markó Péter Cicelle-egyesületi elnök köszöntőjével, Krieg Ferenc kiállításával. Szombaton (augusztus elsején) a rábatöttösi művelődési házban fotókból nyílik kiállítás, a Szent Cecília-templomban az angliai Troubadour Reunion együttes ad folk-rock-koncertet. Vasárnap 9.30-kor a zsennyei alkotóházban kezdődik emlékkonferencia a 100 éve elhunyt költő, Békássy Ferenc tiszteletére „Áldatlan rossz időkről kell beszélnem" címmel. A nyitóelőadás Sipos Lajos irodalomtörténészé, „Minden út Zsennyéről vezet..." címmel, ő vezeti be a konferencia után (15 órakor) Pusztay János Babits-műsorát is: „...csak posta voltál...".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!