Kultúra

2015.04.07. 14:48

Bennfentes extra - Az Amerikai napon és a Bartók Teremben jártunk

A Bennfentes stábja ezúttal a Bartók Teremben megrendezett Gálahangversenyen járt, de kíváncsi volt arra is, vajon mit mond a filmproducer, Andy Vajna a középiskolásoknak.

Szendi Péter

A Csillagos lobogóval

ÁLLAMOK Két rendezvényen leselkedett a Bennfentes stábja. Első képünk az Amerika Napon készült. Andy Vajna előadása előtt sokaknak volt alkalma egy kis kötetlen beszélgetésre. Így esett, hogy lencsevégre kaptuk Fodor István tankerületi igazgatót, aki Futó Istvánnal, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola igazgatójával beszélgetett.

A tehetség felismerése

KONCERT A növendékhangverseny előtt Kalló Zsolt, a Capella Savaria művészeti vezetője arról is beszélt, hogy tanárként és szülőként is nagy felelősség a tehetség korai felismerése.

A művészeti nevelés

PEDAGÓGUSOK A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársa, Birosz Pál nagy zenerajongóként érkezett a koncertre. A tanár rég látott ismerősével, Csorba Katalinnal beszélgetett, aki a Gyermekek Háza igazgatónője volt hosszú évtizedeken át.

A legjobb nyolc művész

VERSENYMŰ Paulik Ákos, a Művészeti Szakközépiskola oktatója, nemcsak az intézmény diákjaiért izgult, de saját gyermekéért is. Nagylánya, Lídia is a fellépők között volt. Húsznál is több növendék közül választották ki ugyanis a legjobbakat, akik a Savaria Szimfonikus Zenekarral mutathatták meg, mit tudnak. Lídia Lalo Spanyol szimfóniájában hegedült fantasztikusan.

Taxival egyenesen az államokba

TAXI A szakközépiskola Amerika Napján a Savaria Slam Poetry csapat slammerei is felléptek. A műfaj mára már nemcsak a diákok körében ismert, de a felnőttek is tudják, egy-egy jól sikerült írás kész költemény. Az első szövegelők mára a műfaj klasszikusává nőtték ki magukat. Sok követőjük is van. Képünkön az egyetem magyar szakán végzett Rozmán Kristóf, versmondó és barátja Supán Ádám, azaz Sumér, jó hangulatban pózol a sárga taxi előtt, amit az intézmény tanulói eszkábáltak kartonlapokból.

Büszkék a tehetséges tanulókra

OSZTÁLY A konzi növendékei közül sokan jöttek el azért, hogy meghallgassák társaikat. Fontosnak tartják, hogy lássák a legjobbakat. Büszkék rá, hogy egy iskolába járnak az ifjú művészekkel. Karvalics Loretta, Kovács Izabell és Pirbus Virág nagy igyekezettel készül minden megmérettetésre. Egy ilyen koncert jó alkalom a találkozásra is.

Fellépés és a család

SZÓLÓ Nincs is szebb nap annál, mint amikor egy édesanya a nézőtérről figyelheti fiát egy fellépésen. Mihályfi Márk egészen kis korától a zene bűvöletében élt. Szülei sok koncertre vitték magukkal. Ruborics Krisztina a hangverseny előtt kedves szavakkal bíztatta Márkot, aki elsőként állt a nézők elé.

A szövegelők ledumáltak mindenkit

SZÖVEGELÉS Az Amerika Nap kedvelt fellépőit szövegelés közben hívtuk a fényképezőgép elé. Nem sokat teketóriáztak, vállalták a fotózást. Mindhárman nagyon tehetséges slammerek és az évek során jó kis csapattá alakultak. Krausz Dávid (Dave) Mersich Ádám (Meró) és Gőcze Gergő levette a lábáról a fiatal közönséget.

 

Bennfentes – Gálahangversenyen és Andy Vajna előadásán jártunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!