Kultúra

2015.05.06. 14:38

Bezár a Smidt Múzeum

Szombathely - Felújítás miatt hétfőtől zárva lesz a Smidt Múzeum. De vasárnap még nyitva lesz: színes programokkal búcsúzik átmenetileg.

Ölbei Lívia

Május 10-én (vasárnap) 10-től 16 óráig programokkal búcsúzik a közönségtől a Smidt Múzeum. A Jézus élete című kiállítűsban Keppel Csilla tart tárlatvezetést, a Smidt Múzeum kincsei között Keppel Csillával barangolhatnak a gyerekek, dr. Smidt Erzsébettel Simon Ádám beszélget „Múltba révedő" címmel, közben nyitva tart a kézműveskuckó is. Lehet illatzsákot készíteni, ujjbábot varrni, rajzolni, színezni, linómetszést kipróbálni.

Ugyancsak május 10-én, 16 órakor a Szombathelyi Képtár ajánl tárlatnyitót: a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi Művészeti Intézetének soros és hagyományos diplomakiállítását, Kifutó címmel. (A Kifutó-kiállítás június 5-éig várja a látogatókat.)

Vasárnap még jól szét lehet nézni a Smidt Múzeumban. Fotó: VN-archív

Vasárnap a Vasi Skanzenben áll már a Bálint Zoltán 7 ezer darabos gyűjteményéből rendezett „Vándor székely" című kiállítás, amelynek szombat délutáni megnyitóján – 16.30-tól – a WS Színház népszerű színészházaspárja, Bálint Éva és Szabó Tibor vállalt szerepet: a székelység jellegzetes tárgyait bemutató tárlat az otthon hangulatát idézi föl számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!