Kultúra

2014.08.20. 10:25

Büchner bolondjai a Koptik Odó utcában

Celldömölk - Georg Büchner Woyzeck című drámájából Nagy Péter István rendezett előadást a Soltis színházban. Aki kíváncsi arra, hogy milyen nyomorult és esendő tud lenni az ember, semmi pénzért ne hagyja ki.

Ölbei Lívia

Büchner bolondja: Marton Merci a Koptik Odó utcában. Fotó: Soltis színház

A Soltis Lajos Színház Woyzeck-előadásának nyilvános főpróbája augusztus 22-én (pénteken) 19 órakor kezdődik a Koptik Odó utcai kamaraszínházban. Premier másnap 19 órakor, aztán augusztus 24-én 19 órakor is lesz előadás.

A címszerepben Bruckner Rolandot láthatja a közönség. Woyzeck szerelmét, társát, gyermekének anyját, a tragikus véget érő Marie-t Pilnay Sára, a Kaposvári Egyetem színművész szakos hallgatója játssza. A Tamburmajor: Pesti Arnold, a Kapitány: Szalai Szabolcs, a Woyzecket kísérletképpen borsóval tömő Doktor: Benkő Ágnes, a Kikiáltó: Sipos László, Andres: Piller Ádám, a Vak: Nagy Gábor, a Bolond: Boznánszky Anna / Marton Merci, Margreth: Nagy Zsuzsi, Kathe: Ziembicki Dóra. A rendező: Nagy Péter István. Zene: Gregorich Zsófia, mozgás: Benkő Ágnes, tér: Sebők Júlia és Radványi Anna. És, ahogy mondani szokták: az előadás Marton Miklós, Mészárics Róbert, Szűrszabó Edit, Pilnay Sándor nélkül nem jöhetett volna létre (de tényleg). Woyzeck meg akar felelni, de nagyon. Ezért elmegy a végsőkig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!