Kultúra

2016.05.04. 12:15

Búcsúzók: Egy Garaczi és egy Rejtő

Celldömölk - Valami véget ér - és valami új kezdődik a Soltis Lajos Színházban, amely 15 éve költözött Celldömölkre. Az üvegtemplom-előadás után újabb produkcióktól vesz búcsút a társulat, lemaradni nem ér!

Ölbei Lívia

A Soltis Lajos Színház művészeti vezetője, színésze: B. Péter Pál és rendezője-színésze-koreográfusa: Benkő Ágnes Angliába készül. Így aztán a társulat elbúcsúzik azoktól az előadásoktól, amelyekben Ági és Peti - pótolhatatlan. Május 8-án 18 órakor a Szépet fogtok álmodni! című Garaczi László-előadás búcsúzik a kamaraszínházban (aztán másnap a budapesti MU Színházban lesz még egy búcsúelőadás). A Nemzeti Színház 2008-ban felkért tíz magyar írót, hogy a tízparancsolat egy-egy parancsolatából készítsen darabot. Garaczi László a hatodikat kapta: „Ne légy házasságtörő", más szavakkal: „Ne paráználkodj". A celli Benkő Ágnes-rendezés az eredeti darab sokadik, legfrissebb változata. A celli bemutató 2014-ben a XIII. Magyar Művek Szemléje legjobb előadása lett. Május 21-én aztán elbúcsúzik, a Soltis Lajos Színház az Úrilány szobát keres című zenés Rejtő Jenő-bohózattól is. Ecsedi Erzsébet rendezése igazi örömjáték, Benkő Ágnessel és B. Péter Pállal a főszerepben. Másnap megtartják az évadzáró társulati ülést.

Károly Bálint és Benkő Ágnes a Rejtő Jenő-bohózatban. Fotó: Soltis Lajos Színház

Közben megvolt a stúdiófelvétel Cellben, közeleg a Soltis-fesztivál, a nyári szakmai tábor. Valami véget ér, kezdődik valami új, a folytonosság nem szakad meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!