Kultúra

2017.03.21. 14:02

Taláros festő tárlata a könyvtárban

Sárvár - Fények és árnyak címmel látható dr. Szabó Sándor törvényszéki csoportvezető bíró festménykiállítása a sárvári könyvtárban.

Pajor András

A sárvári bíróság negyedszázaddal korábbi elnöke művészként tért vissza a városba. A kiállítást Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. A szép számú közönségnek Újvári Gyöngyi és dr. Gál Sándor adott megzenésített versekből rövid műsort.

Dr. Szabó Sándor Fotó: Pajor András

A kaposvári születésű dr. Szabó Sándor gimnazistaként fogott először festőecsetet, később a jogi pálya felé orientálódott. Sárvárhoz több szállal kötődik, a '90-es évek elején a városi bíróság elnöke volt, a mostani tárlatot pedig a szintén kaposvári gyökerekkel rendelkező dr. Niklai Erzsébet, a sárvári kórház orvos-igazgatója segített létrehozni. A törvényszéki bíró néhány éve fedezte fel ismét a diákként letett ecsetet. - A sok-sok paragrafus után ez a másfajta elfoglaltság megnyugtató, pedig a festéshez is nagy figyelem szükséges - jegyezte meg dr. Szabó Sándor. Az alkotó széles témaválasztású festményein ismert színészalakok fantáziaarcai tekintenek ránk, de szemben velük klasszikus tájképek is láthatóak. A tárlat talán leglátványosabb darabjai a híres embereket megörökítő nagyméretű munkák. A feltűnő akril színek mellett a festményt a falon keretező újságlapok még egyedibbé teszik. A taláros festő első önálló kiállítása a hónap végéig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!