Kultúra

2017.02.20. 19:00

Egy jelölt maradt - Dér András tegnap visszavonta pályázatát

Szombathely - Dér András filmrendező tegnap visszavonta pályázatát, így a Weöres Sándor Színház igazgatására kiírt pályázatnak egy jelöltje van: az alapító-igazgató, Jordán Tamás. Ma Szombathelyen összeül a szakmai bizottság.

Ölbei Lívia

Dér András filmrendező tegnap visszavonta a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatására benyújtott pályázatát. A döntésről a szombathelyi önkormányzat sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t. A közlemény szerint Dér András a kialakult botrányos körülményekre, a pályázata kiszivárogtatására hivatkozva lépett vissza; mondván, hogy ezek a körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai és művészi célokat teljesíteni tudja. Emlékeztetőül: a szombathelyi közgyűlés 2016. december 15-én írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-án lejárt határidőig Dér András és Jordán Tamás, a 2007-ben létrehozott Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója nyújtott be pályázatot. A határidő lejárta után Jordán Tamás azonnal nyilvánosságra hozta pályázatát. Dér András nem élt ezzel a lehetőséggel, mint mondta: a szakmai bizottság döntése után foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Fotó a kezdetekről. A WSSz-társulat egy emberként állt ki az alapító-igazgató, Jordán Tamás mellett Fotó: Szendi Péter

Ugyancsak tegnap juttatta el szerkesztőségünkbe a Weöres Sándor Színház társulata azt a levelet, amelyet a döntéshozóknak szántak, és amelyben a társulat százszázalékos támogatásáról biztosítja Jordán Tamást. A levelet a WSSz valamennyi színésze aláírta.

A pályázati procedúra menetrendje a visszalépés okán nem változik. Ma Szombathelyen összeül az a bizottság, amely értékeli-véleményezi - most már kizárólag - Jordán Tamás igazgatói pályázatát. A grémiumban Szombathely képviseletében Koczka Tibor és Ipkovich György, a Színházi Dolgozók Szakszervezete képviseletében Mihályi Győző, a színházművészet képviseletében pedig Rázga Miklós, Eperjes Károly, Csóti József, Kiss József foglal helyet. A szakminisztériumot Laklóth Aladár képviseli. A szombathelyi közgyűlés várhatóan március 2-án dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!