Kultúra

2017.06.21. 18:15

Egy kávéházi szegleten - Kiállítás nyílt a Vas megyei Prémium magazin fotográfiáiból

Foglyul ejtett lélek címmel nyílt kiállítás a Café Freiben a Prémium magazin fotóiból. A képekben közös, hogy mindegyik alkotás modellje ezer szállal kötődik a régióhoz. A fotókat Zergi Borbála és Timár Gergely készítette. A tárlat augusztus 20-áig látható a kávéházban.

Vas Népe

Három éve indítottuk el Vas megyében a Prémium magazint, amelynek vállalt célja, hogy olyan személyiségeket mutasson be, akik értéket teremtenek. A negyed-évente megjelenő újság korábban hatvankét, mára nyolcvannégy oldalon kínál olvasnivalót. Az elmúlt időszakban nemcsak tematikájában, de külsejében is meg-újult a lap. Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága arra törekedett, hogy minél korszerűbb, modernebb kiállítású magazinnal jelentkezhessünk. A szerkesztők a kezdetektől azon dolgoznak, hogy felkutassák azokat a riportalanyokat, akik bár közvetlen környezetünkben élnek, mégsem feltétlenül ismertek a nagyközönség számára. Így kijelenthetjük, hogy a népszerű személyiségek mellett feltörekvő fiatal tehetségek is bemutatkozhatnak a lapban. A Foglyul ejtett lélek című kiállítás két fotográfus munkái közül válogat. A tárlat arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy egy gesztus, egy szerencsésen rögzített mozdulat egyetlen pillanatba sűrítve igenis megragadhatja a dolgok lényegét. Ugyan a kávéház falain ezúttal csupa portré kapott helyet, a magazin jól ismert rovatai különleges sorsokat, fontos eseményeket, de épített környezetünk szépségeit is megmutatják.

A magazin két kiállító fotográfusa, Timár Gergely és Zergi Borbála mellett Halmágyi Miklós főszerkesztő és Kovács Ágnes szerkesztő a kiállításmegnyitón
Fotó: Szendi Péter

A fotográfiák így minden esetben a szöveggel együtt mondanak el egy történetet, a kép és a szó összeolvasása egymást erősíti. A fotók ezúttal önmagukban állnak, kifejezve azt a pillanatot, amelyet a fényképész kamerája rögzített egy-egy őszinte beszélgetés során. Zergi Borbála a kezdetektől dolgozik a magazinnál, érzékeny képein a színek életre keltik a tájat, modelljei személyiségét egészen egyedi stílusával képes megragadni.

Sajátos divatfotói és enteriőrképei első pillantásra felismerhetőek. Timár Gergely később csatlakozott a stábhoz, az ő igazi műfaja a portré. Különös képessége van ahhoz, hogy befogja és felragyogtassa a fényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!