Kultúra

2017.07.05. 16:05

Emma és Nathalie története - Két fiatal Vas megyei szerző könyve jelenik meg nemsokára

SZOMBATHELY - Mindkét szerző fiatal, és egyikük sem ígér könnyed kikapcsolódást, inkább tartalmas utazásokra számítson az olvasó. Itt bűnben, ott pedig lélekben.

Viola Beata

Mindkét regény (jórészt) egyes szám első személyben íródott, és mivel mindkét szerző fiatal lány, első olvasatra egyfajta megszemélyesítésnek látszik - ez csak az első feltételezés néhány oldal után. Hogy így van-e, arra maguk a szerzők válaszolnak nekünk: mindkét írónő tart a napokban könyvbemutatót.

Eszter

A pokol bugyrai sorozat első része a Te következel!

A szombathelyi kötődésű szerző, Jagadics Eszter második könyvét tarthatja kezében az olvasó a Szülőföld Kiadó gondozásában.

A regény középpontjában Hargitai Emma százados áll. Igyekszik felkutatni egy emberkereskedő szervezet nyomait Budapest belvárosában, ahol eltűnt lányokat csábítanak el jól fizető munkák ígéretével. A lányok azonban külföldi munka helyett a pokol bugyraiban találják magukat. A százados eltökélte, hogy felszámolja a szervezetet - de ez nem megy egykönnyen, Emmát gyilkosok sora akarja megállítani... Akinek még olvasás előtt lenne kérdése, az felteheti a szerzőnek a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtárban július 7-én pénteken.

A szerzőt olvasói (és leendő olvasói) nevében Rozán Eszter író, újságíró faggatja.

Alexandra

"Mindig is szerettem olvasni, de az írásban szerzett élmény hiányzott az életemből" - ezt vallja Ferenczi Alexandra első könyve fülszövegében. A Szülőföld Kiadó gondozásában jelent meg a marketing és újságírói végzettségű, gersekaráti lány első regénye, a Semmit sem sejtve. Azt írja: ne bízz senkiben! - gyakorlatilag ezzel a jó tanáccsal kezdjen neki minden olvasó a regénynek.

A főhősnő Nathalie Smith, egy 18 éves lány.

A történet szomorú: Na-thalie egy pszichológusnak meséli el múltbéli, nem mindennapi történetét, csalódásait és azt, hogyan romlott meg a kapcsolata barátaival. Alexandra mindezt az orvoson keresztül mutatja be olvasóinak, a könyv (és a történet) elejétől a végéig. Az apró jelek, kiejtett mondatok, amelyeket az ember csak úgy elenged a füle mellett, ebben a történetben nagyon is jelentős szerepet játszanak. A végére kiderül, mennyire.

Ferenczi Alexandra Vasváron, a Nagy Gáspár Kulturális Központban július 13-án mutatja be első könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!