Kultúra

2017.08.23. 19:55

Ezüstbe zárt világegyetem - kiállítások Vas megyében

A következő kiállításokat ajánljuk Vas megyében:

Vas Népe

Kiállítás, Szombathely.


Savaria Múzeum nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. A Szertárból múzeum című kiállítás a hajdani biológia-szertáraknak állít emléket, megjelenítve az egyre erősödő természetvédelmi mozgalmak hatásait a szertárak jelenkori gyarapítására. Találkozunk az egykori szertárak funkcióját átvevő digitális világgal, amely sokszínűségével ugyan szélesre tárja a megismerés lehetőségét, de nem helyettesítheti a megtekinthető, körbejárható, esetenként kézbe vehető preparátumokat. A tárlat augusztus 31-éig tekinthető meg. A Fényérzék kiállítássorozat Személyes című kiállítása december 21-éig tekinthető meg. Az Ezüstbe zárt világegyetem, Gothard Jenő fotólemezei 1882-1905 című kiállítás december 21-éig várja az érdeklődőket.

A Szertárból múzeum című tárlat Fotó: Szendi Péter

Bucsu.

Vasúti őrház: a közlekedés története az emberiség történetével kezdődött. A 18. század végi ipari forradalom, a gőzgép és más technikai találmányok a közlekedésben is új lehetőségeket és igényeket hoztak. Ennek a kornak állít emléket az ausztriai határ melletti Bucsu községben található Vasúti őrház. Korhű berendezési tárgyai gyorsan változó világunk jelképei is egyben, hiszen láthatjuk, hogy száz év alatt mekkora fejlődésen ment keresztül a technika. A kiállítás szeptember 30-áig, csütörtökön 14-17 óráig, szombaton 9-12 óráig látogatható.


Kőszeg.

Zwinger (Chernel u. 16.): pénteken 17.30-kor Trifusz Péter Hiánygyűjtemény című kiállításának megnyitója. Köszöntőt mond: Miszlivetz Ferenc főigazgató. A kiállítást megnyitja: Bánfalvi István művészetfogyasztó szociálpolitikus. A tárlat megtekinthető szeptember 29-éig, hétköznapokon 9.00-16.30 óráig.


Sárvár.

Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd-vasárnap 9-17 óráig nyitva. Mi vagyunk a huszárok! címmel Magyarország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy-huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait. A társezredek, mint a Hadik-huszárok, Radetzky-huszárok, tárgyi emlékei is segítik elképzelni, milyen is volt egy huszár élete a békés vagy háborús hétköznapokon. Ezredtörténetek, személyes sorsok elevenednek meg a huszármúzeum állandó tárlatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!