Kultúra

2017.09.04. 16:45

Ezüstbe zárt világegyetem- izgalmas kiállítások Vas megyében

Ezeket az érdekes kiállításokat tekintheti meg a héten megyénkben:

Vas Népe

Kiállítás, Szombathely.

Savaria Múzeum, nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. A Fényérzék kiállítássorozat Személyes című kiállítása december 21-éig tekinthető meg. Ezüstbe zárt világegyetem, Gothard Jenő fotólemezei 1882-1905 című kiállítása december 21-éig várja az érdeklődőket.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, kutatószoba: kedden és szerdán 10-18 óráig látogatható.

Kámoni Arborétum, Öko-turisztikai Központ: Háromlelkű Babavilág - Tóth Erika porcelánbaba-gyűjteményét bemutató tárlat. A kiállítás ingyenesen megtekinthető szeptember 24-éig, mindennap 9-19 óráig.

Porcelánbaba-kiállítás az arborétumban Fotó: Szendi Péter

Kőszeg. Zwinger (Chernel u. 16.): Trifusz Péter Hiánygyűjtemény című kiállítása megtekinthető szeptember 29-éig, hétköznapokon 9.00-
16.30 óráig.

Jurisics-vár: keddtől vasárnapig, 10-17 óráig látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai;
Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítás (kastély, főépület): "Körmend és a Batthyányak évszázadai". Erdélyi gránátalmák címmel időszaki kiállítás a kastélykápolnában. Országos fazekaspályázat és
-kiállítás - időszaki tárlat a parádésistállóban. Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10-18 óráig.

Vasvár. Dr. Bendefy László Városi Könyvtár: az Ifjú Ér-tékőrök a Vasi-Hegyháton című kiállítás október 31-éig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!