Kultúra

2013.01.25. 12:42

Filmen a roma művész

Répcelak - Boros Ferenc helyi független filmes és Rozmán László dokumentumfilmjét vetítik a magyar kultúra napja alkalmából szombaton.

Simon Erzsébet

A Művelődési Otthon és Könyvtár, valamint a Nyitott Tér Kulturális Egyesület szervezésében Boros Ferenc helyi független filmes és Rozmán László Sárga, piros, kék... - Ferkovics József útjai című dokumentumfilmjét láthatják az érdeklődők szombaton délután öt órakor a művelődési házban.

Ferkovics József roma festő- és grafikusművész a dokumentumfilm főszereplője. Fotó: Boros Ferenc

Az alkotás Ferkovics József roma festő- és grafikusművész eddigi életútját mutatja be. Az állami gondozott sorstól a vájártanonc munkán át saját akaratának és tehetségének köszönhetően jutott el a Képzőművészeti Főiskoláig. Művészete Torontótól Bódvalenkéig, Nagykanizsától Budapesten át Miskolcig ismert és elismert. A roma származását büszkén vállaló művész egyetemes értékeket változatosan alkalmazó formanyelve, kiapadhatatlan alkotó ereje maradandó művészi értéket hoz létre. A film a Göcsej Filmszemlén a zsűri különdíját kapta. A vetítés után a nézők szót válthatnak az alkotókkal és a film főszereplőjével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!