Kultúra

2017.04.04. 13:15

"Valami Jazz" címmel nyílt fotókiállítás a Nádasdy-várban

Sárvár - "Valami Jazz" címmel nyílt fotókiállítás a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában. Tíz év dzsesszkoncertjeinek emlékei a tárlaton.

Pajor András

A Sárvári Fotóklub öt tagjának fotói az elmúlt tíz év sárvári dzsesszkoncertjeit örökítik meg - ezek láthatók a tárlaton. Eleddig a fotósok készítettek felvételeket a zenészekről, most a fotográfusoknak muzsikáltak a dzsesszisták.

A kiállítás-megnyitón ugyanis az esti koncert fellépői a The Fonda/Stevens Group rögtönöztek egyet a megjelenteknek.

A kiállítás megnyitóján a The Fonda/Stevens Group zenélt
Fotó: Pajor András

A tárlatot a város dzsesszéletének szervezője, a kiállítás ötletgazdája, Markó Péter nyitotta meg. Tíz év alatt negyven koncert - így foglalható össze két beszédes számmal is a kisvárosi mértékkel világszínvonalat hozó sorozat.

Az előadók között a New Yorkban is közkedvelt Joe Fonda vagy Chris Jarett, a magyarok közt pedig Grencsó István és Dudás Lajos fémjelzi a sárvári dzsesszesták színvonalát. Ezeket az alkalmakat fotózta végig a Sárvári Fotóklub öt tagja: Benkő Sándor, Auer Gábor, Kereszty Gábor, Tóth Zoltán Cooper és Makrai Tamás.

A fotós műfaj és a dzsessz közötti összekötő kapocs, hogy a tudásra épülő improvizáció adja a művek születésének az alapját - mondta Benkő Sándor, a Sárvári Fotóklub elnöke. A fotók április 27-ig láthatóak a vár Folyosó Galériáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!