Kultúra

2017.03.19. 17:00

Frenreisz Károly is ott lesz az emlékkiállítás megnyitóján a KMKK-ban

Csillagképek címmel nyílik kiállítás március 23-án (csütörtök) 17 órakor Inkey Tibor fotóművész felvételeiből és Latinovits Zoltán színművész képzőművészeti munkáiból a KMKK-ban.

Vas Népe

A fotók és a Latinovits-alkotások az Országos Színháztörténeti Intézet gyűjteményéből valók. A csütörtöki megnyitón köszöntőt mond Fehér László polgármester, a kiállítást Frenreisz Károly Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, Latinovits Zoltán testvére és Szigethy Gábor színháztörténész ajánlja a közönség figyelmébe.

,,Nyolcadikos gimnazista voltam, mikor az iskolai önképzőkör műsoros estet rendezett. Én is szerepeltem. Hogy, hogy nem, valaki meghívta erre az előadásra Bajor Gizit is. Az előadás után magához hivatott. Vörös fülekkel álltam elé, s a megtiszteltetéstől vacogva még bemutatkozni sem tudtam rendesen. Csak annyit mondtam: Latinovits Zoltán. Ő még fogta a kezemet, s közben így szólt: 'La-ti-no-vits. Mondja csak utánam.' És én is artikuláltam: La-ti-no-vits. 'Magának feltétlenül színésznek kell lennie!' - biztatott a felejthetetlen művésznő. Én akkor nyolcadikos voltam, s egyformán szerettem a sportot és az irodalmat, az operát és a jazzt. Sőt rajzoltam is, állítólag tűrhetően. Egyszóval jeles voltam mindenből, de semmiből sem eminens. Úgy éreztem, hogy Bajor szavai mint fénycsóva világítják be a jövőmet." A meghívón olvasható Latinovits-idézetből kiderül, hogy a sokoldalúan tehetséges fiatalember „tűrhetően rajzolt", most erről az oldaláról ismerheti meg a Színészkirályt a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár közönsége.

A kiállítással a közelgő, március 27-én esedékes színházi világnap előtt tiszteleg az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!