Fújták a rezet a szentgotthárdi találkozón

2017. július 31., 22:10 szerző: Horváth R. László fotós: Horváth R. László
komment
SZENTGOTTHÁRD - A Történelmi Napok keretében nemzetközi fúvószenekari találkozót rendeztek a Rába-parti városban. A letenyei, a körmendi és a hazai banda mellett a szlovákiai Nemesócsa fúvószenekara is bemutatkozott a huszadik alkalommal létrejött rezesbanda-találkozón.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A csatazaj elültével fúvósmuzsikától volt hangos a szentgotthárdi belváros. Vasárnap délután a rekkenő hőségben a város főutcáján masírozó zenekarokat a színház épületénél jelképesen egy kupica pálinkával fogadta a házigazda város polgármestere és Rápli Róbert szentgotthárdi karnagy.

A Crystall mazsorettcsoport első lett a Látványtánc Európa-bajnokságon Fotó: Horváth R. László

A négy fúvósegyüttes muzsikusai által közösen elő-adott induló ritmusára az egy hónapja Európa-bajnokságot nyert szlovákiai Crystall mazsorettcsoport koreográfiájának tapsolt a közönség.

Kartai Adél, a csoport vezetője elmondta: 2005-ben alakultak, s a tizenkét lány az-óta is együtt van. Az ifjú hölgyek júniusban, Budapesten megrendezett Látvány-tánc Európa-bajnokságon lettek kategóriájuk legjobbjai.

Ezt követően a kolostorudvarban, a majd kétórás szórakoztató blokkban népszerű popslágerek feldolgozását, polkát, hagyományos magyar indulókat és koncertfúvószenét hallgatott a szépszámú közönség, akik vastapssal kértek többszöri ráadást a zenekaroktól.

 

 

Horváth R. László

2017. július 31., 22:10 szerző: Horváth R. László fotós: Horváth R. László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...