Kultúra

2017.04.03. 14:50

A gyengébb nem ereje - Körmenden egész évben figyelnek a hölgyekre

Körmend - Nem feledkeztek el a gyengébb nemről, s nem csak napjukon figyelnek rájuk. A város tiszteli hölgyeit.

Kozma Gábor

Számos olyan kulturális, közéleti esemény és alkalom akad a városban, amelyben a nők a főszereplők. S bár közismerten március 8-a napja a gyengébbik nemnek, Körmenden egész évben figyelnek rájuk, törődnek gondjaikkal, bevonják őket a civil szervezetek munkájába. Erről is szólt Bebes István polgármester, amikor legutóbb a színházteremben köszöntötte a gyengébbik nem képviselőit.

A rázsós szakiskola diákjai adtak műsort a szépszámú közönségnek, hölgyek tisztelegtek hölgyek előtt
Fotó: Jámbori Tamás

Az ünnepségét a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub, a Körmendi Kulturális Központ és a helyi önkormányzat rendezte. A polgármester stílszerűen egy szál virággal fogadta az érkezőket. Népes közönség előtt fejthette ki gondolatait, felhívva a figyelmet a nők iránti tisztelet fontosságára és a női egyenjogúságra. Emlékeztetett rá: hosszú utat kellett bejárni addig, amíg a hölgyek és a nők elismertsége és fontossága magas szinten is megvalósulhatott.

-Hivatalosan ez az egy nap kötődik a nőkhöz, azonban mi férfiak tudjuk, hogy az év 365 napján szükség van arra az odafigyelésre és törődésre, amit tőlük kapunk - hallottuk. Az hölgyeket rázsós diákok köszöntötték műsorukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!