Hangosan szólt az AlteRába utolsó két napja

2017. július 16., 21:10 szerző: Tóth Kata fotós: Nagy Jácint
komment
KÖRMEND A keményebb zene híveinek kedvezett a pénteki rock-, metálösszeállítás. Mozgalmas, lüktető volt a zárónap is a 8. AlteRábán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hamisítatlan magyar rocknap kezdődött pénteken késő délután az AlteRábán az Action nagyszínpadi bulijával. A sludge metált játszó Apey and the Pea, majd a soproni thrash metal banda, a Moby Dick energikus produkciójára egyre több fekete pólós, bakancsos gyülekezett a Rába Szabadidőközpont füves területén. Az AC/DP zenakarra headbangelő közönségnek pár perce volt, hogy átnyargaljon a nagyszínpad elé, ahová 21 órakor pontban az Ossian frontembere, Paksi Endre hívta a rock katonáit.

Újra együtt a rock katonái az Ossian-koncertjén
Fotó: Nagy Jácint

Az idén 31 esztendős, sokszoros platinalemezes csapat a koncertfavoritnak számító dallal a megszokott forgatókönyv szerint kezdett. Majd másfél órás produkciójukban a "jó öreg, sok mindent kibírt" Acélszívvel tüzelték a rockereket, akik nem felejtették el a régi nótákat és hálásak voltak az újakért, az Igazi szabadság albumról. A rock & rollról most is kiderült: sziklát rombol, tisztán szól. Az Auróra és a Hollywood Rose zenekarok követték őket a nagyszínpadon. Golyó hagyományos, hajnalig tartó levezető blokkjával zárult a péntek.

Délután levessel, éjjel dalokkal kényeztetett a 30Y
Fotó: Nagy Jácint

Közös főzést a 30Y zenekarral, nagy neveket, jó bulit tartogatott a fesztivál szombati zárónapja, amelyen kora este a Konyha, 19 órától a Sziámi And Friends, 21 órától a 30Y, utánuk a Pannonia All-stars Ska Orchestra (PASO), majd a Junkie Jack Flash játszott.

Délután gyógy csirkelevest főztek jó nagy kondérban a 30Y-os fiúk. Beck Zoliék a kempingezőknek készültek a meglepetésétellel. Fellépésükön az énekes a zenekar és a főzés között vont párhuzamot: a tagok adják a hozzávalókat, az eredmény - az ízesítés - viszont a közönségen múlik. Többször visszatapsolták kedvenceiket a körmendi fanok, akik a PASO-ra is szinte megtöltötték a nagyszínpad előtti területet. A tradicionális ska, reggae, dub keveréket játszó, azt időnként jazz és magyar népzenei elemekkel ötvöző budapesti zenekar pedig jól megtáncoltatta őket.

Tóth Kata

2017. július 16., 21:10 szerző: Tóth Kata fotós: Nagy Jácint

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...