Kultúra

2017.07.31. 20:10

Három ezüstérema salsásoknak

SZOMBATHELY - Két héten belül három ezüstérmet hozott országos versenyekről a két éve alakult Salsa La Vida Tánccsoport.

Tersztyánszky Krisztina

A kubai salsát és dominikai eredetű bachatát táncoló kilencfős csapat ma már 53 fellépést tudhat a háta mögött. A csoport különlegessége, hogy a tagság átlagéletkora 45 év! Hetente kétszer próbálnak, saját koreográfiáikat worshopokon való részvétellel és az internet segítségével bővítik - tudtuk meg Hencz Krisztinától, a tánccsoport vezetőjétől, aki táncpartnerével akrobatikus elemeket is bemutat. Bár amatőr együttesről van szó, mégis vállalták a versenyzést a minőségi fejlődés érdekében. Balatonfüreden, július 14-én az V. Bachata/Salsa Magyar Bajnokságon mérettették meg magukat.

A balatonfüredi verseny hozta meg az első sikert Fotó: Salsa La Vida

Itt a Hencz Krisztina-Kutai Zoltán páros az improvizációs versenyben, bachata koreográfiájuk pedig a csoportok mezőnyében érdemelte ki az ezüstérmet. Július 22-én a III. Strand Salsa Országos Bajnokságon indultak Fonyódon, ahol Rueda de Casino című csoportos improvizációjuk kapott ezüstérmet. Vezetőjük örömmel mesélte: a tagság szárnyakat kapott az eredményektől, lázasan tervezik a következő koreográfiákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!