Kultúra

2017.07.12. 09:44

Hobbinak indult, szenvedély lett belőle – Szergényi lányok fotóiból nyílt kiállítás a falu könyvtárában

Hujber Laura és Németh Cecília már kicsivel több, mint két éve hódol a fotózásnak, ezen időszak terméséből válogattak a tárlatra.

Civil Tudósítónktól

A szergényi lányokat egyébként rokoni kapcsolat fűzi egymáshoz, így a rivalizálás egyáltalán nem volt jellemző a megnyitó hangulatára. A repertoárban a természet- és portréfotók vannak túlsúlyban, ezek a kedvenc témáik.

Fotó: Verasztó Norbert

A képsorozatot hivatalosan a falunapon lehetett először megtekinteni. A megnyitó után mindenki megnézhette az évek során végzett munka gyümölcsét. A képek készítői hasonlóan vallanak a fotózás szépségeiről és nehézségeiről. Mindketten szeretnek a természetben kalandozni, ahol a világ ezer arca tárul eléjük. Laura szívéhez az itteni környezetben készült felvételek állnak közel: már az elején sikerült lencsevégre kapnia egy őzet. Cecília legkedvesebb fotói az Országházat és a Lánchidat ábrázolják. Előbbi egy dunai csónakázás alkalmával, utóbbi a Rakpartnál, az esti fényekben készült.

Fotó: Hujber Laura

A kiállítás után rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, és remélik, hogy nem ez volt az utolsó felkérés számukra. A képek július 14-éig tekinthetők meg a szergényi kultúrház könyvtárában.

Lánchíd: Németh Cecília

Horváth Flóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!