Kultúra

2014.04.22. 18:40

Hófehérke és a többiek

Szombathely - Mesehősök költöztek a városba és szombat estig itt is maradnak: a Gyermek Hollywood Classics 18 órakor kezdődik a sportházban.

- Jó napot kívánok, lakcímkártyát szeretnék igényelni - mondta Hófehérke a szombathelyi Kormányablakban, az ügyintéző nem kis megrökönyödésére. Néhány mesehős ugyanis a városba költözött, hogy együtt népszerűsítsék a Savaria Szimfonikus Zenekar szombati előadását, a Gyermek Hollywood Classics-ot. Lakcímkártyát végül személyi igazolvány hiánya miatt nem kapott Hófehérke, ám annál több gyermek tolongta körül őt és társait a Fő téren. Immár hagyomány, hogy a nagyrendezvényeinket egy-egy meghökkentő eseménnyel harangozzuk be árulta el Mérei Tamás, a szimfonikusok igazgatója, aki azt is elmondta, hogy A kis hableány, Aladdin, Jázmin, Hamupipőke, Pocahontas és Hófehérke mellett Dzsinnel is találkozhatnak a járókelők a következő napokban. Utóbbit Huller Ákos alakítja, akit Szombathelyen eddig ingatlanközvetítőként ismertek, ám örömmel mondott igent a felkérésre.

- Megfelelő cipőt keresünk Hamupipőke lábára - hangzott el az újabb varázsmondat egy belvárosi cipőboltban, majd az egyik gyorsétteremben kértek hamburger helyett Szőke Herceget. A jelmezeket egy szombathelyi divattervező, Czubor Zsuzsanna készítette, ő tervezte a tavaly nyáron bemutatott Aida produkció kosztümjeit is, a maszkmester Garamszegi Edina, a fodrász Kauzálné Bogdán Ibolya volt. A Gyermek Hollywood Classics-on a leghíresebb Disney-mesék filmzenéi csendülnek fel, a gyerekek ott is találkozhatnak a mesehősökkel. Még vannak üres helyek a sportházban, érdemes jegyet váltani. Kezdés: szombaton 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!