Kultúra

2013.05.28. 09:51

Hollandiába kapott meghívást a csepregi fúvószenekar

Csepreg - Nemrég nagy élményben volt részük a fúvószenekar tagjainak, a hollandiai Twisk városába kaptak meghívást. Ők is játszottak a pünkösdi fesztiválon, s megnézték a várost is.

Bajdó Bettina

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan működik. 1995-ben Csepreg várossá válásával a zenekar Csepreg Város Fúvószenekara nevet vette fel, 2008 májusa óta Iliás Attila karnagy vezeti az együttest, amely 2010-ben ünnepelte 30 éves jubileumát, egyúttal a csepregi fúvószenekari játék 80 éves évfordulóját is.

- Három évvel ezelőtt voltam látogatóban egy olyan zenekarnál, ahol évekig játszottam - mondta Iliás Attila. - Ott futottam össze a hollandiai fesztivál szervezőivel, akikről kiderült, hogy éppen egy magyar zenekart keresnek, olyat, aki cserekapcsolatban is partner lenne. Felvettük egymással a kapcsolatot, s a holland Twisk városában működő fúvószenekar a tavalyi évben meg is látogatott minket a  nemzetközi fesztiválunkon.

A csepregi fúvósok, élükön Iliás Attilával  is felvonultak Twiskben. Fotó:  Csepregi Fúvósok

A fesztivál nagyon jól sikerült, mi sem jelzi jobban, hogy a csepregi fúvósokat  már akkor meghívták a Hollandiában rendezendő, idei pünkösdi fesztiválra.

- Szívesen tettünk eleget a felkérésnek - folytatta a karnagy. - Nagy élmény volt elutazni a Twiskbe, ahol nagyon kedvesek voltak velünk a vendéglátóink. Pénteken érkeztünk meg a mazsorettekkel, s már aznap este konceret is adtunk. A fesztivál szombaton és vasárnap zajlott, 19 fellépő váltotta egymást a három pódiumon. Az egyik leglátványosabb része a fesztiválnak  a zenekarok felvonulása  volt. Kirándulásra is maradt időnk, bárkán szállítottak minket a csatornákon át, s a gyönyörű tulipánföldeket, kertészeti kiállítást  is megnéztük.

A zenekar már hazatért, s gőzerővel készülnek a nyárra, mivel  több fesztiválon is fellépnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!