Kultúra

2017.05.10. 18:00

I like Gemenc - Új természetfilm a Savaria mozi műsorán

Szombathely - Gemenc, ahogyan még sose láttuk. Ezt ígéri az új magyar természetfilm, hamarosan a Savaria moziban is.

Ölbei Lívia

Vagyunk még, akik a Gyöngyvirágtól lombhullásig című (1953-as!) klasszikuson nőttünk föl, most viszont itt van az új magyar természetfilm, a Gemenc - Árterek világa, amely hatvan percben "lélegzetelállító" képeket, sosem látott pillanatokat ígér. Rendező, forgatókönyvíró: Olma Frigyes, operatőr: Barkuti Balázs, Olma Frigyes, Utassy György, vágó: Kálmán István, narrátor: Tarján Péter, zene: Bartók Béla műveiből, Sonoton Records. Mert: Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri vadonja.

Gemenc Fotó: Savaria mozi

A víz folyamatosan alakítja az erdőt. Az itt élő növények és állatok mindennapjait a Duna határozza meg: táplál, épít, véd és pusztít." Ahogyan Lovasi András dünnyögi a Kispál és Borz örökzöldjét: "Együtt leszünk, mint a gemenci szarvasok árvízkor, még sosem volt nagyobb esély, we are the world, give peace a chance. I like Gemenc." Az új Gemenc-film május 18-ától egy hétig a Savaria mozi műsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!