Kultúra

2017.01.15. 20:35

Jön a Borbély Mihály Polygon

Szombathely - Magasról indítja az évet a Lamantin Klub január 18-án (szerda) 20 órakor a WS Színházban: jön a Borbély Mihály Polygon!

Ölbei Lívia

Ez pedig azt jelenti, hogy a színház Krúdy Klubja szerdán este ismét a legjobb jazzklubként működik. A budapesti alapítású Borbély Mihály Polygon formációban Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, fujara -, Lukács Miklós - cimbalom - és Dés András - ütőhangszerek - játszik. Ők jönnek Szombathelyre.

A Borbély Mihály Polygon: a névadó, Lukács Miklós és Dés András - szerdán este a szombathelyi színházi klubban
Fotó: Improvizatív Zeneműhely

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor- és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja a Polygon. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában. Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. A rendhagyó hangszer-összeállítású együttes előadása kivételesen sokszínű és gazdag, ugyanakkor egységes zenei világgá formálódik koncertjeiken , mondja a szerda esti szombathelyi koncert ajánlója. Borbély Mihály pedig egyébként is az egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalista , akivel tehát a Lamantin Klubban találkozhat a szombathelyi közönség. A program szervezője az Improvizatív Zeneműhely Egyesület. A helyszín: a WSSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!