Kultúra

2015.01.29. 09:25

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója kapta a Lions-díjat

A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége döntött: Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Kossuth-díjas színművész kapta az idei Lions-díjat – a kormányzói bálon vette át, verssel köszönte meg az elismerést

Ölbei Lívia

A Lions Klubok Magyarországi Szövetségének közleménye szerint mintegy fél évtizede, hogy minden esztendőben olyan személyiségnek köszöni meg a Lions a támogató munkát, aki sokat tesz a mozgalom céljainak megvalósulásáért: dolgozik az elesett emberekért, kiemelten a vakok és gyengén látók társadalmának felzárkóztatásáért.

Jordán Tamás színművész verssel köszönte meg az elismerést. Fotó: Lions Klubok Magyarországi Szövetsége

Jordán Tamás tevékenysége pedig „immáron egy évtizede összefonódott a Szombathelyen és a Dunántúl különböző városaiban működő Lions klubok ténykedésével. A közös munka, a jószolgálati rendezvények és ezen keresztül a művészet megszerettetése a fiatalokkal, az önkéntesség megbecsülése, a belülről fakadó szolidáris érzés a megteremtése, az önzetlen segítség kötődik a kitüntetett személyéhez. Jordán Tamás évek óta aktív pártfogója a Lions - mozgalomnak".

A szövetség nagyra értékelte azt a kezdeményezést is, amelynek eredményeként a Magyar Kultúra Napján 718 iskola több ezer diákja mondta együtt a Himnusz és a Szózat első versszakát. Külön figyelemre méltónak találta, hogy egy tucatnál is több, Kárpát-medencei oktatási intézmény is részt vett a programban, Székelyudvarhelytől Brassón, Lendván, Beregszászon, Nevetlenfalván és Komáromon át egészen Nagymegyerig.

Az elismerést a fővárosban megrendezett kormányzói bálon, ünnepélyes külsőségek között adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!