Kultúra

2012.11.30. 15:09

Jordán Tamás igazgató a színházbarátokhoz

A Weöres Sándor Színház kirobbanó formában kezdte meg a 2012/13-as évadot: rendkívül nagy az érdeklődés a bérletes előadások iránt.

Kedves Színházbarátok! 

Tavaly sikeresen és látványos eredményekkel zártuk az évadot: a 2012 évi POSzT-on a Szentivánéji álom című előadásunk négy díjat nyert, majd a szeptemberi Színikritikusok Díja átadásáról két első díjjal érkezett haza, a Széllel szembe című stand up-est pedig megkapta a nyíregyházi országos Vidor Fesztivál különdíját.  




Jordán Tamás: A nagyon  jó formában lévő  csapat akkor tudja az eddigihez hasonló   energiával   folytatni a munkát, ha a színház minden munkatársa biztos lehet abban, hogy a közönség támogatását élvezi (Fotó: Bonyhádi Károly) 


Az őszi bérletes szezon már a felénél tart. Nagy örömünkre ismét sokan váltottak bérletet a meghirdetett előadásainkra. Az első előadáspár - a Játék a kastélyban és a Szigorúan ellenőrzött vonatok - minden reményünket felülmúló fogadtatásban részesült, ahogy színházi berkekben mondják, még a csilláron is lógnak a nézők. Ezen írás megjelenésével szinte egy időben lesz a következő páros bemutatója. Nagy reményekkel várjuk mindkettőt. A La Mancha lovagját általában nagy sikerrel játszották mindenhol, és minden bizonnyal tetszéssel fogadja majd a közönség a nagyon mulatságos Feydeau-darabot is, melyet maga a műfordító, Hamvai Kornél állít színpadra.  Ő saját magát a legjobb hazai Feydeau szakértőnek tartja.

Reméljük, ezt az állítást majd Önök, nézők is visszaigazolják. Tavasszal is igyekszünk a minket bizonyítottan szerető közönség elvárásait kielégíteni. A félkegyelmű világirodalmi érték, Dosztojevszkij regényével szinte kötelező megismerkedni. A Mesterdetektív vérbeli krimi, váratlan fordulatokkal és szórakoztató pillanatokkal. A Black Comedy egy újabb írói bravúr terméke, a világirodalom egyik legszórakoztatóbb műve, minden helyzete mulatságos. Biztosak lehetünk abban, hogy a rendező, Mohácsi János ezt tudja még fokozni. A Portugál pedig már bejárta Európa egy részét, Egressy Zoltán tragikomédiájának  a magyar darabok "toplistáján" van a helye. Amint látják,  az ajánlat igen vonzó.  Mindezek alapján magabiztosan összegzem a színházi melléklet  fő mondanivalóját: a társulat nevében kérem Önöket, hogy továbbra is szavazzanak bizalmat nekünk,  és bérletvásárlással támogassák a munkánkat. A bérlet adja számunkra a biztonságot, az évad tervezhetőségét. A nagyon jó művészi formában dolgozó csapat akkor tudja az eddigi hasonló erővel, energiával folytatni a munkát, ha a színház minden munkatársa biztos lehet abban, hogy a közönség támogatását élvezi. 

Jordán Tamás



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!