Kultúra

2015.08.25. 08:57

Jubilál a Csepregi Vegyeskar – sok mindenkin segítettek, most ünnepelnek

Csepreg – Rengeteg jótékonysági koncert és kórustalálkozó után egy kicsit magát ünnepli a Csepregi Vegyeskar. Augusztus 30-án hangversenyt adnak 25 éves fennállásuk alkalmából.

Bakos Ágnes

– Fiatalok és idősebbek is együtt muzsikálnak az 1990-ben alakult egyesületben – mondja Kancsó Zoltánné, a kórus művészeti vezetője. – Célunk a környék zenei kultúrájának ébren tartása, hagyományok ápolása, az éneklő baráti közösség bővítése, hangversenyek, ünnepségek szervezése nem csak Csepregen, hanem a város szűkebb és tágabb környezetében.

Nemzetközi kapcsolatokat is ápol a vegyeskar: az ausztriai Obdach és a horvátországi Delnice városaiban is jártak kórustalálkozón.

Hallatták a hangjukat, amikor orgona felújítására, új iskola építésére, vagy beteg gyermek gyógykezelésére gyűjtöttek, jótékonysági hangversenyen. Ott van a vegyeskar Csepreg város ünnepségein – változatos műsorral.

A jubiláló vegyeskar magáénak tudhatja a Csepreg Kultúrájáért Díjat, és a megyei közgyűlés több alkalommal is elismerte a kar munkáját és művészetét – mondta el a művészeti vezető. Emlékeztetett, hogy négy éve megalakult a vegyeskar „szárnyai alatt” működő, fiatalokból álló Vocal Spirit Showkórus, amelynek tagjai a könnyűzenei műfajban színesítik a csepregi kulturális életet.

– Lelkesen készülünk jubileumi hangversenyünkre, mely méltó lesz az elmúlt 25 év színvonalas repertoárjához, emlékeink megelevenítéséhez, és állandó nagyszámú közönségünk szórakoztatásához – mondta el az augusztus 30-i programról Kancsó Zoltánné. Mintegy száz énekes vesz részt a jubileumi hangversenyen.

Fotó: Csepregi Vegyeskar Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!